Web Analytics Made Easy - Statcounter

بین الملل تابناک: ناوگروه نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران متشکل از ناوبندر مکران و ناوشکن بومی سهند توانست برای اولین بار در تاریخ و بدون پهلوگیری در بنادر دیگر کشورها وارد اقیانوس اطلس شود. به عقیده ناظران این رویدادی بزرگ در راستای اقتدار دفاعی و نظامی ایران است که می تواند موقعیت بین المللی ایران را بیش از پیش ارتقا دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در همین رابطه، امیر دریادار حسین خانزادی در برنامه نگاه یک شبکه سیما عنوان کرد: در حالی که آمریکایی‌ها از آب‌های ما ۱۲ مایل فاصله دارند اما از ناوگروه ارتش جمهوری اسلامی ایران در اقیانوس اطلس که پنج هزار مایل با آنها فاصله دارد به وحشت افتاده‌اند.

وی گفت: ناو بندر مکران ۱۱۰ هزار تن سوخت با خودش حمل می‌کند و می‌تواند ۱۰ سال بدون سوخت گیری در دریا بماند و آب شیرین کن بسیار پیشرفته‌ای دارد بنابراین حضور مستمری را برای ناوگروه در دریا فراهم می‌کند.

فرمانده نیروی دریایی ارتش افزود: ناوشکن سهند نیز که همراه ناو بندر مکران است از سال ۹۷ تاکنون ۴۰۰ روز دریا نوردی داشته که بیشتر آن در دریای سرخ بوده است.

دریادار خانزادی گفت: جمهوری اسلامی ایران در ۶ ماه ناوبندر مکران را ساخت که موجب تعجب کشورهای غربی شد.

وی با بیان اینکه کسی که روند را تولید می‌کند در عرصه‌های مختلف دست بالا را دارد افزود: تاکنون آمریکایی‌ها در منطقه ما حضور داشتند و ما آنها را رصد می‌کردیم که اگر شیطنت کنند پاسخ دهیم اما اکنون نیروی دریایی جمهوری اسلامی ایران در اقیانوس اطلس روند تولید می‌کند.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

فرمانده نیروی دریایی ارتش گفت: حضور ما در اقیانوس اطلس پاسخ به ادعای امریکایی‌ها بود که می‌گفتند ایران هیچ گاه نمی‌تواند در این اقیانوس حضور داشته باشد.

دریادار خانزادی افزود: باتوجه به اینکه کشورهای آفریقایی حاشیه اقیانوس اطلس نیروی دریایی ندارند و به طور طبیعی تهدیدی برای آمریکایی‌ها محسوب نمی‌شوند کشورهای اروپایی نیز تهدیدی برای آمریکایی‌ها نیستند بنابراین حضور جمهوری اسلامی ایران که اساس آن ظلم ستیزی است در اقیانوس اطلس برای آمریکایی‌ها نگران کننده است.

فرمانده نیروی دریایی ارتش با بیان اینکه این ناوگروه حدود پنج هزار مایل معادل ۲۰ هزار کیلومتر از سواحل ایران فاصله دارد افزود: از ابتدا هدفی برای رفتن به خلیج مکزیک نداشتیم و در سکوت خبری زمانی که ناوگروه در وسط اقیانوس اطلس حضور یافت آن را رسانه‌ای کردیم.

دریادار خانزادی گفت: با توجه به اینکه در این زمینه حرفی نمی‌زدیم اما اظهارات مقامات آمریکایی را درباره ناوگروه جمهوری اسلامی ایران به ویژه ناوبندر مکران می‌شنیدیم که خنده دار بود و نشان می‌دهد آنها هیچ شناختی از توانایی‌های ما ندارند.

فرمانده نیروی دریایی ارتش با بیان اینکه اکنون دروازه‌های اقیانوس اطلس به روی ما باز شده است گفت: زمانی یکی از مقامات آمریکایی خطی از سواحل آمریکا تا بندرعباس کشید و گفت محال است ایران بتواند نزدیک آمریکایی‌ها شود.

وی افزود: هر قدر در دریاهای آزاد پیش برویم نمایش اقتدار و حضور امنیت آفرین ماست و اینکه توانمندی ایفای نقش ما را در راستای کار جمعی برای ایجاد امنیت نشان می‌دهد.

چرا حضور ایران در اقیانوس اطلس مهم است؟

اقیانوس اطلس که به طوفان‌های عظیم خود معروف بوده و هیچ ناوگانی به‌سادگی به آن ورود نمی‌کند حال شاهد حضور ناوگروه نیروی دریایی راهبردی ایران به شکل کاملاً مجهز است.

پیامدهای این سفر و واکنش‌ها به اقدام نیروی دریایی راهبردی ارتش نشان از چند نکته است. با توجه به انجام ۹۰% تجارت ایران از دریا و همچنین وجود شریان نفتی به نام تنگه هرمز، حضور یک ناوگروه ایرانی در اقیانوس اطلس شمالی و جنوبی نه‌تنها به معنای ایجاد خط اقتصادی جدید برای ایران و بلکه افزایش اعتبار دریایی ناوگان نیروی دریایی در امر حفاظت و دریانوردی دریایی در سطح بین‌الملل خواهد بود؛ این اتفاق بار دیگر با سفر خارک به کانال سوئز رقم خورده بود اما این بار با حضور دو ناو بومی، بدون پهلوگیری و جلو بودن از برنامه مدون معادلات در منطقه طور دیگر رقم خواهد خورد.

اقیانوس اطلس به تعبیری حیات خلوت ایالات‌متحده حال شاهد حضور ناوگانی بومی، مسلح و باتجربه از ایران خواهد بود که با حفاظت کامل دریایی از کریدور اقتصادی خود بخش عظیمی از تحریم‌های حاصله را بی‌اثر و امنیت دریایی بیش‌ از پیش گسترش خواهند داد؛ این اتفاق حاوی پیامی بسیار مهم در دنیای نظامی هست؛ از امروز هیچ دشمنی در هیچ کجا خارج از تیررس نیروی دریایی راهبردی ایران نخواهد بود.

حضور ناوگروه تماماً ایرانی، بدون پهلوگیری در مسیر خود به سمت اقیانوس اطلس، نه‌تنها سیاست‌ها و معادلات نظامی ایالات‌متحده را چه در تحریم و چه در عرصه نبرد دریایی به‌هم‌ریخته بلکه با شکستن رکورد دریانوردی ایران و ثبت یک سفر دریایی بی‌نقص با ناوگانی تماماً ساخته دست متخصصان ایرانی، نشان افتخار راهبردی شدن نیروی دریایی را نیز باخود به ارمغان آورد.

منبع: تابناک

کلیدواژه: کرونای دلتا هور العظیم قطعی برق 1400 بحران آب نیروی هوایی ارتش ایران اقیانوس اطلس کرونای دلتا هور العظیم قطعی برق 1400 بحران آب فرمانده نیروی دریایی ارتش ایران در اقیانوس اطلس جمهوری اسلامی ایران نیروی دریایی آمریکایی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۴۹۰۵۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تاریخ مطبوعات ایران در برابر انظار عموم قرار گرفت

ابراهیم حافظی، رئیس اداره مطبوعات این سازمان، به نمایش بیش از 50 عنوان روزنامه، سالنامه و مجله از قدیمی ترین و نفیس ترین منابع موجود در این نمایشگاه اشاره کرد که در معرض دید عموم مراجعان، محققان، پژوهشگران و علاقه مندان قرار گرفته است.
وی تصریح کرد: با توجه به اینکه فرهنگ مکتوب از دیرباز پایدارترین و ماندگارترین جلوه گاه فکر و دانش بشر بوده، مطبوعات هم از آغاز پیدایش خود بخشی از فرهنگ مکتوب به شمار می‌روند، به طوری که از آن به عنوان یکی از مواد مهم اولیه نگارش تاریخ و بررسی رویدادها نام می‌برند و در اطلاع‌رسانی و فرهنگ‌سازی و ساختن افکار عمومی نقش مهمی بر عهده دارند. 
حافظی بر این اساس، نشریات قدیمی و نفیس را دارای جایگاهی ویژه برای معرفی میراث مکتوب و ارزشمند تاریخی یک کشور توصیف کرد که شاکله هویت فرهنگی هر جامعه را تشکیل می دهد.  
جمیله جهانی، کارشناس مطبوعات، آثار به نمایش درآمده را معرفی کرد و گفت: «کاغذ اخبار»(اولین نشریه ایران)، «وقایع اتفاقیه»(نخستین روزنامه رسمی ایران)، «زاهریر دباهرا»(به معنای پرتوی روشنایی): نخستین نشریه غیرفارسی ایران و دومین نشریه ایران و کهن‌ترین نشریه آسوری زبان دنیا و چاپ ارومیه، «سالنامه شرق ایران» منتشر شده در سال 1316 توسط عبدالباقی و قاسم طهرانیان با قطع 17×10 و چاپ سربی، «روزنامه شرف»اولین روزنامه گرافیکی ایران منتشر شده در محرم 1300 قمری با چاپ سنگی، «سالنامه تمدن» که توسط احمد تمدنی در سال 1314 توسط چاپخانه خراسان به شکل سربی در قطع 21×16 به چاپ رسیده، ازجمله مطبوعاتی است که در این نمایشگاه به نمایش گذاشته شده است.


وی همچنین «روزنامه صوراسرافیل» در تهران به مدیریت میرزاجهانگیرخان شیرازی و میرزاقاسم خان تبریزی در  ربیع الثانی 1325 قمری، «دانش» اولین نشریه آموزشگاهی در رجب 1299 قمری در تهران و مطبعه خصوصی مدرسه دارالفنون به خط نسخ منتشر شده، «مکتب تشیع»، «مجله فلاحت و تجارت»، روزنامه «تربیت» و «مجله الکمال»: نخستین مجله دینی چاپ مشهد را از دیگر این منابع عنوان کرد.  
این نمایشگاه در محل کتابخانه مرکزی آستان قدس رضوی از 2 لغایت 15 اردیبهشت 1403 برای بازدید علاقه مندان برقرار است.
آرشیو مطبوعات آستان قدس رضوی با موجودی بیش از 2 میلیون نسخه روزنامه، مجله و سالنامه، یکی از غنی ترین آرشیوهای ایران محسوب می‌شود که از قدیمی‌ترین روزنامه های چاپ شده و نفیس تا منابع روز را در بردارد.

منبع: آستان نیوز

دیگر خبرها

  • ترکیه در صدد ساخت نخستین ناو هواپیمابر بومی
  • تاریخ برده‌داری به زبان طنز
  • ایران برای ایجاد یک پایگاه دائمی در دریای سرخ تلاش می‌کند
  • عقب نشینی ناوهواپیمابر و یک ناوشکن آمریکایی از دریای سرخ
  • فرمانده نیروی دریایی ارتش: از نخبگانی که در قطب جنوب حضور پیدا کنند، حمایت می کنیم /دولت به دنبال حضور دائمی در قطب جنوب است
  • اعطای بازوبند پهلوانی به فرمانده ناوگروه ۸۶ ارتش
  • بازوبند پهلوانی به فرمانده ناوگروه ۸۶ ارتش اعطا شد
  • تاریخ مطبوعات ایران در برابر انظار عموم قرار گرفت
  • حمله یمن به ناوشکن آمریکایی و کشتی اسرائیلی + جزئیات ۳عملیات دیگر
  • حمله یمن به ناوشکن آمریکایی و کشتی اسرائیلی