Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیر کل آموزش و پرورش خراسان رضوی گفت: در راستای مراقبت از دانش آموزان در برابر آسیب‌های اجتماعی نرم افزار «اطلس پایش سلامت روانی و اجتماعی دانش آموزان خراسان رضوی» را برای اولین بار در کشور طراحی کردیم.

به گزارش خبرگزاری فارس از مشهد، به نقل از روابط عمومی اداره کل آموزش و پرورش خراسان رضوی، قاسم‌علی خدابنده با بیان اینکه فاز دوم طرح ملی«نماد"» امروز رسما در خراسان رضوی افتتاح شد، اظهار کرد: نظام مراقبت اجتماعی دانش آموزان (نماد)، در برابر آسیب‌های اجتماعی ائتلاف و هم‌افزایی میان آموزش و پرورش و سایر دستگاه‌های اجرایی ایجاد کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیرکل آموزش و پرورش خراسان رضوی خاطرنشان کرد: خسارت‌های احتمالی آسیب‌های اجتماعی موضوعی است که به همه جامعه آسیب می‌زند، بنابراین حتما باید با مشارکت همه دستگاه‌ها و اجرای طرح‌های با برنامه و نظام مند در جهت پیشگیری، کنترل و کاهش آسیب های اجتماعی گام برداریم.

وی با بیان اینکه در طرح «نماد» به دنبال دو موضوع تقویت عوامل محافظت کننده، کاهش و تضعیف عوامل مخاطره آمیز هستیم، گفت: باید بدانیم هویت و شخصیت دانش آموز در خانواده و مدرسه شکل می‌گیرد، پس تعامل و ارتباط ارکان تعلیم و تربیت بسیار مهم است.

خدابنده متذکر شد: غربال‌گری و شناسایی دانش آموزان در این طرح بسیار مهم است تا مشخص شود آن‌ها در معرض چه خطرات و آسیب هایی قرار دارند که احتمال خطر را در دانش آموزان کاهش دهیم.

مدیرکل آموزش و پرورش خراسان رضوی تصریح کرد: با آموزش و توانمندسازی می‌توانیم در جهت کنترل آسیب‌ها و تقویت عوامل محافظت کننده گام برداریم، در این راستا اقدامات آموزشی و مشاوره‌ای، مددکاری، درمانی و احیانا معاضدت‌های قضایی صورت می‌گیرد.

خدابنده افزود: در زمینه پیشگیری و کنترل آسیب‌های اجتماعی نیاز به یک سری آموزش‌های رشد مدار داریم، این آموزش‌ها در مدارس مجری طرح نماد در قالب محتواهای آموزشی گوناگون ارائه می‌شود.

وی گنجاندن مباحث آسیب‌های اجتماعی در برنامه درسی، استفاده از برنامه‌های مکمل و تربیتی، برنامه‌های اردویی و برگزاری جلسات آموزش خانواده را از جمله اقدماتی دانست که در جهت کاهش این آسیب‌ها می‌تواند موثر واقع شود.

مدیرکل آموزش و پرورش خراسان رضوی با اشاره به این‌که بیشترین تمرکز طرح «نماد» بر دانش آموزان است، ادامه داد: آموزش مهارت‌های زندگی، خود کنترلی، خود مراقبتی، افزایش خود آگاهی، تقویت اعتماد به نفس، افزایش قدرت تصمیم‌گیری و ارتقای مهارت های دوست یابی از جمله مواردی است که در قالب این طرح به دانش آموزان آموزش ارائه می‌شود.

خدابنده اظهار کرد: در راستای مراقبت از دانش آموزان در برابر آسیب‌های اجتماعی نرم افزار «اطلس پایش سلامت روانی و اجتماعی دانش آموزان خراسان رضوی» را برای اولین بار در کشور طراحی کردیم، از طریق این اطلس نوع خطر و عوامل مخاطره آمیز را با توجه به مناطق گوناگون برای دانش آموزان استان پیش بینی کرده و راهکارهای مقابله با این خطرات را ارائه می دهیم.

انتهای پیام/ ۷۰۰۶۸

 

منبع: فارس

کلیدواژه: خراسان رضوی دانش آموزان آسیب های اجتماعی مدیرکل آموزش و پرورش خراسان رضوی نظام مراقبت اجتماعی دانش آموزان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۴۲۰۷۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سمن‌ها و گروه‌های مردمی بر حوزه دانش آموزان تمرکز کنند

محمد مهدی اعلایی استاندار قزوین در نخستین نشست شورای آموزش و پرورش استان گفت: امروز بیش از هر زمان دیگری نیاز به مداخلات مردمی و گروه‌های جهادی در رابطه با پیشگیری و کاهش آسیب‌های اجتماعی بین دانش آموزان داریم.

وی با اشاره به طرح نماد (نظام مراقبت اجتماعی دانش آموزان) تصریح کرد: اجرای این طرح در قزوین اتفاق خوبی است، اما باید از ظرفیت مردمی بیشتری برای این طرح استفاده کرد.

اعلایی با اشاره به گروه‌های دانشجویی و یا اعضای انجمن اولیا و مربیان، تصریح کرد: این اقشار می‌توانند در حوزه‌های تربیتی و فرهنگی ورود کنند و تشکیل تشکل‌ها و سازمان‌های مردم نهاد می‌تواند در این زمینه موثر باشد.

در ادامه استاندار قزوین با اشاره به نزدیک شدن به ایام گرامیداشت معلم اظهار کرد: همه مدیران استان باید با حضور در مدارس و جمع معلمان از زحمات آنان قدردانی کنند.

طرح نماد از آسیب‌های بزرگتر در جامعه پیشگیری می‌کند

نقی سیاهکالی مرادی مدیرکل آموزش و پرورش استان قزوین نیز در این نشست گفت: نظام مراقبت اجتماعی دانش آموزان که با عنوان اختصاری نماد خوانده می‌شود، طرحی در راستای کمک به آموزش و پرورش برای توانمندسازی دانش آموزان است.

سیاهکالی مرادی در این راستا با اشاره به راه اندازی خط تلفن ۱۵۷۰ افزود: کارشناسان از ساعت هشت تا ۲۰ توسط این شماره به سوالات دانش آموزان، والدین و عموم جامعه پاسخ می‌دهند.

وی اهداف راه اندازی این طرح را شناسایی به موقع دانش آموزان در معرض خطر و توانمندسازی معلمان دانست و ادامه داد: با اجرای این طرح می‌توان با مداخله سریع و به هنگام برای دانش آموزان آسیب دیده از بسیاری آسیب‌های بزرگتر پیشگیری کرد.

سیاهکالی مرادی همچنین کنترل و کاهش عوامل مخاطره آمیز و ارائه خدمات تخصصی و به موقع و رصد و پیگیری مستمر را از دیگر دستاورد‌های اجرای این طرح نامید.

این نظام با هدف هم افزایی ظرفیت‌های دستگاه‌های اجرایی برای پیشگیری و شناسایی، ارجاع، توانمندسازی، درمان و مددکاری اجتماعی برای دانش آموزان در معرض خطر، پرخطر، و دارای فوریت روانی و اجتماعی اجرایی می‌شود.

استان قزوین دارای ۲۵۰ هزار دانش آموز است.

باشگاه خبرنگاران جوان قزوین قزوین

دیگر خبرها

  • تاکید استاندار بر پیشگیری و کاهش آسیب‌های اجتماعی دانش آموزی
  • ظرفیت‌های مردمی قزوین در اجرای «طرح نماد» به‌کارگیری شود
  • تاسیس انجمن در جهت کاهش آسیب اجتماعی در بین دانش‌آموزان
  • سمن‌ها و گروه‌های مردمی بر حوزه دانش آموزان تمرکز کنند
  • سؤالات امتحانات نهایی با هدف ارزشیابی یادگیری طراحی می‌شود
  • طرح مراقبت‌های روانی اجتماعی دانش‌آموزان در سمنان اجرا شد
  • پایش سلامت روان در کشور؛ دومین اختلال روانی درمیان ایرانیان چیست؟
  • پایش سلامت روان ایرانی ها/ رتبه افسردگی در کشور
  • اعلام نتایج پایش سلامت روان ایرانی ها/ رتبه افسردگی در کشور
  • اعلام نتایج پایش سلامت روان ایرانی ها/ وضعیت افسردگی در کشور